Rikki wordt grote broer - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2014)
In de herfst vertellen de ouders van konijn Rikki dat hij in de lente een broertje of zusje krijgt. Hij moet dus nog even wachten. Ondertussen wisselen de seizoenen en wordt de buik van mamma konijn dikker. Eindelijk is het zover, de appelboom gaat bloeien en Rikki wordt grote broer. Het prentenboek in A4-formaat heeft dubbelpaginagrote tekeningen. Op rood ruitjespapier zijn in vette zwarte lijnen en zachte potloodlijntjes de figuren en details getekend en met warme tinten in een stevige penseelstreek ingekleurd. De grote, duidelijke illustraties hebben een vriendelijke en vrolijke sfeer. De konijnen leven en zijn aangekleed als mensen. Het verhaaltje heeft een educatief tintje door de wisseling van de seizoenen, waar opa konijn informatie over geeft. Over hoe een baby in en uit de buik komt, wordt niets verteld; wel dat Rikki de baby kan voelen bewegen in zijn moeders buik. De tekst, in enkele regels gedrukt in de tekening, is eenvoudig. Over Rikki verschenen al vele prentenboeken; ook deze verzorgde uitgave is geschikt om voor te lezen aan jonge kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.
Rikki's ouders vertellen hem dat hij in de lente een broertje of een zusje krijgt. Rikki mag het grote nieuws vertellen aan opa en oma. Als eindelijk de lange winter voorbij is en de eerste knopjes aan de bomen verschijnen, wekt papa hem 's ochtends vroeg om bij mama te komen kijken.
Keywords: Seizoenen; Gezinsuitbreiding