Anna op de boerderij - Amant, Kathleen, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
Anna gaat samen met Leon naar de boerderij. Op de boerderij van boer Karel zijn er veel dieren. Er loopt een hondje, een poes, kippen en konijntjes. Boerin Siska vertelt Anna en Leon alles over de varkens. En boer Karel laat hun zien hoe hij de koeien melkt. Anna en Leon mogen zelfs een ritje maken op het paard! Zo'n dag op de boerderij is veel te vlug voorbij ...
Deeltje uit de uitgebreide didactische reeks voor peuters over het meisje Anna dat de wereld verkent. Samen met haar vriendje Leon wordt ze door mama naar de boerderij van boer Karel gebracht om kennis te maken met de dieren. Nadat ze gezellig met Karel hebben mogen meerijden op de tractor, zien ze de hond, poezen, kippen, konijnen, koeien, varkens, schapen en het paard. Ze drinken melk van de handmatig gemolken koe en voordat mama hen weer ophaalt mogen ze nog een ritje maken op de rug van het paard. Bijna vierkant prentenboekje met twee afgeronde hoeken en stevige, geplastificeerde bladzijden. Op de linkerpagina staat de tekst in duidelijke zwarte, schreefloze letters. Het taalgebruik is gericht op peuters. De rechterpagina bevat een paginagrote eenvoudige illustratie in heldere, voornamelijk primaire kleuren, met duidelijke zwarte contourlijnen. De tekeningen hebben weinig perspectief en alle figuren zijn wat stijf getekend en hebben onnozele uitdrukkingen. Het boekje, dat voornamelijk over boerderijdieren gaat en niet over de boerderij, zal peuters zeker aanspreken. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Keywords: Boerderijen; Dieren