Buitenbeentjes : dik en dun - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2014)
Op de prenten in dit boek staan telkens enkele buitenbeentjes: dieren die er anders uitzien of iets anders doen dan de rest. Help jij mee ze te vinden? Een speels kijk- en zoekboek over tegenstellingen voor peuters vanaf 30 maanden, met de taalontwikkeling van het kind als thema.
Wie van de dieren ziet er anders uit of doet anders dan de rest? Wie van de olifanten is klein en wie groot? Wie van de krokodillen is lang of juist kort? Welke uil slaapt en welke is wakker? Op elke dubbele pagina staan variaties van een soort dier. Naast de tegenstellingen steeds een zoekvraag: wie is zijn tanden kwijt? Wie heeft net een hoopje gedaan? Gevolgd door de vraag wie er naar een feestje mag, waarbij gezocht moet worden naar een feestelijk detail (in zwart-wit toegevoegd aan een van de dieren) als een feestmuts of een slinger. Op de laatste pagina komen de feestvierders samen. Speels kijk- en zoekboek over tegenstellingen, uitgevoerd in hardkarton met afgeronde hoeken. De kleurrijke dierenprenten van deze bekende illustrator/auteur hebben een prettige handmatigheid omdat zij zijn gedrukt of gestempeld. Vermakelijk kijk- en zoekboek voor peuters, met taalontwikkeling als thema. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Keywords: Tegenstellingen; Anders zijn; Zoekboeken