Max in het museum : inspiratie voor knutselbreinen - Cornelis, Ellen, ....- (Leuven : Davidsfonds/Infodok, 2010)
Daar is Max weer! Ken je hem nog? Hij is gek op tekenen, knutselen en kunst. Deze keer trekt Max erop uit en hopt hij van museum naar museum. Hij ontdekt er alles over wetenschappen, geschiedenis en kunst. Na alles wat hij gezien heeft, is hij niet meer te stoppen: hij knutselt en experimenteert erop los. Hij bouwt zijn eigen museum, met plaats voor al zijn kunstwerken en uitvindingen! Hij toont hoe je zelf een groot kunstenaar kunt worden en een plekje in zijn museum kunt versieren. Breng samen met Max een bezoek aan grote musea en haal inspiratie uit kunstwerken en uitvindingen. Max leert je kijken en praten over wat je ziet. Samen met hem experimenteer je met allerlei materialen en maak je de gekste dingen. Illustrator Ellen Cornelis en Max tonen creatieve kinderen stap voor stap en op een speelse manier hoe ze van elke dag een knutselfestijn kunnen maken. Een boek boordevol originele ideeën voor je eigen knutselprojecten.
Leeftijd: +8 jaar
Keywords: Knutselen; Vrije tijd; Kunst; Musea