De telduivel : een hoofdkussenboek voor iedereen die bang voor wiskunde is - Enzensberger, Hans Magnus, 1929-2022; Berner, Rotraut Susanne, ....-; Meeuse, Piet (Pieter), 1947- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2013)
Wiskunde? Hou op zeg! Voor veel mensen is wiskunde een warboel van getallen, sommen en onbegrijpelijke berekeningen. Ook Robert, de jongen in de blauwe pyjama, moet er niks van hebben. Tot hij bezoek krijgt van een telduivel en twaalf nachten lang met getallen aan het goochelen is. Dan blijkt dat wiskunde een spannend en grappig spel is dat Robert – en ook de lezers – geen enkele moeite kost. Wiskunde is niet moeilijk. Zodra het telduiveltje met zijn toverstok zwaait, verdwijnt de angst voor getallen als sneeuw voor de zon. Twaalf nachten lang droomt Robert over de telduivel die hem allerlei begrippen uit de wiskunde uitlegt. Zal dat zijn angst voor getallen wegnemen? Met veel kleurenillustraties.
Der Zahlenteufel
Leeftijd: +8 jaar
Keywords: Wiskunde