Het blauwe paard - Carle, Eric, ....-; Gever, J. H., ....- (Haarlem : Gottmer, 2012)
Dit is het boek waarin 70 jaar inspiratie en talent samenkomen! Eric Carle brengt in Het blauwe paard een hommage aan Franz Marc, een van de schilders die deel uitmaakten van de kunstenaarsgroep Der Blaue Reiter. Maar het is vooral een boek voor alle kunstenaars in de dop, met als subtiele boodschap dat je je niet aan regeltjes hoeft te houden. Alles kan en mag in de kunst, dus ook een blauw paard, een roze krokodil en een gele koe, zolang je maar luistert naar de kunstenaar in jezelf. Dit boek is geïnspireerd op het werk van Franz Marc. Deze Duitse expressionist portretteerde dieren in ongewone kleuren. Hij vond het belangrijker dat je schilderde wat je voelde, dan wat je zag.
The artist who painted a blue horse
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Kleuren; Kunst; Marc, Franz