De speelplaats van Kapitein Winokio. : speelplaatsspelletjes van vroeger & nu. - Seresia, Winok, ....- (Schelle : Kapitein Winokio, 2013)
Kapitein Winokio verzamelde speelplaatsspelletjes en bijbehorende liedjes. Hij ging te rade bij oma's en opa's, juffen en meesters, jeugdbewegers en bezocht kinderen op speelpleinen in heel het land. Hij zag jong en oud samen in de weer met springtouwen, elastieken, kaatsballen en bikkels op de tonen van O, skollie skollie, Jantje van de buren en Zevensprong. De teksten van de liedjes en een korte beschrijving van 30 spelletjes vind je in een waaier die mee naar buiten kan. De liedjes zijn zo gebundeld dat je de muziek ook kan afspelen als een gewone luister-cd.
Inhoud CD: 1. O, skollie skollie - 2. Antoinette, wie heeft de bal? - 3. Ik heb twee roosjes in mijn hand - 4. Groen is het gras - 5. Karel I brak zijn been - 6. Beertje, beertje kom erin - 7. Iene miene mutte - 8. ik ben zo arm, arm, arm, Mariotte - 9. Olleke bolleke - 10. Aardappel schillen - 11. Zakdoek leggen - 12. Klaprap: Charlie Chaplin ; er is een vrouw vermoord ; Jantje van de buren ; Omelette - 13. Tussen Keulen en Parijs - 14. 1,2,3, piano - 15. Haast u, haast u - 16. Springmix: Créme-glace ; La mére, la mére ; Toujours l'amour ; Violette - 17. Twee emmertjes water halen - 18. Katteke kus - 19. Ringelo rangelo - 20. Zevensprong - 21. Witte zwanen, zwarte zwanen - 22. Wie niet weg is, is gezien!