Kaatje en haar oma. - Slegers, Liesbet, 1975- (Wommelgem : Van In, 2014)
Kaatje gaat een dagje naar haar oma. Ze gaan samen boodschappen doen, pannenkoeken bakken voor opa, afwassen en een mooie ketting rijgen. Als klap op de vuurpijl mag Kaatje ook nog blijven logeren. Het plezier spat af van de tekst zowel als van de prachtig, in vette kleuren geschilderde prenten. De tekst is geschreven in een grote schrijfletter en staat steeds in een kleurig vlak op de linkerpagina. In een even groot vlak op de rechterpagina staan de levensechte, warme prenten waarbij levendige verfstrepen duidelijk zichtbaar zijn. Deze mooie, stevige, bijna vierkante uitgave met twee afgeronde hoeken is een heerlijk boek voor peuters, dat uitnodigt tot herhaling: voorlezen, samen kijken en genieten van de herkenbare, dagelijkse dingen van Kaatje. De auteur/illustratrice heeft al veel mooie uitgaven voor peuters en kleuters op haar naam staan: diverse boeken over Kaatje en o.a. een prentenboekserie over Karel. In het grote assortiment prentenboeken voor peuters is dit een opvallende uitgave voor thuis, in de peuterspeelzaal en binnen de kinderopvang.
Leeftijd: vanaf 2 jaar
Keywords: Grootouders