Sport educatie : leren van en met elkaar - Iserbyt, Peter, ....-; Arts, Willem Frans Marie, ....- (Leuven : Acco, 2014)
﻿In deze reader, nummer 31 van de reeks ‘Praxis Bewegingsopvoeding', wordt Sport Educatie als curriculair model naar voor geschoven binnen Lichamelijke Opvoeding (LO). Bij Sport Educatie werken leerlingen samen in kleine, heterogene groepen om elkaars leren te maximaliseren. Het ‘samen' leren wordt benadrukt door de formulering van concrete persoonsdoelen. In die zin sluit Sport Educatie nauw aan bij het vakconcept dat vanuit de centraal vastgelegde eindtermen leraren LO uitnodigt om bewegings- en persoonsdoelen na te streven. De competentiegerichte aanpak met integratie van kennis, kunnen en dynamisch-affectieve factoren maakt dat er in dit vak geleerd wordt. Voorts streeft Sport Educatie naar diepgang in het curriculum: leerlingen opvoeden tot competente en enthousiaste bewegers vraagt immers tijd. Sport Educatie wordt in deze reader toegepast en vertaald naar praktisch uitgewerkte periode- en lesplannen binnen diverse bewegingsgebieden. We kiezen bewust voor lesperiodes van acht lessen zodat leerlingen kunnen groeien in hun leerproces, van en met elkaar.
Keywords: Lichamelijke opvoeding -- Didactiek; Sportonderwijs