De schat van opa piraat - Vagevuur, Greetje, ....-; Van Erve, Linda, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
Het meisje Jos luistert graag naar de verhalen van opa over zijn tijd als piraat. Zij leeft zich in en wil ook meehelpen met een piratenschip bouwen in de duinen. Opa is zwak en niemand gelooft zijn verhalen over een schatkist. Maar dan vindt Jos na de verhuizing van opa een schatkaart. Leuk verhaal over een stoer meisje, met humoristische elementen zoals de brutale papegaai van opa. De eigentijdse gekleurde tekeningen verlevendigen het geheel, ondanks dat ze soms in detail niet helemaal kloppen. Toepasbaar in verschillende settings zoals thuis, op school met een volwassene of medeleerling en eventueel ook met zwakke lezers, doordat de tekst in fladderzetsel voor een derde deel met grotere letters in AVI-M3 is geschreven, terwijl de rest vanaf eind groep vijf, AVI-E5, leesbaar is. Vanaf ca. 6 jaar. (Ellie de Ridder) © NBD Biblion
Keywords: Schatten zoeken; Zeerovers