Bruno, de droomhond - Roothans, Dorry, ....-; Beijer, Monique, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
Niels is met zijn ouders op een camping in Frankrijk. Hij sluit vriendschap met Bruno, een bruine hond. Maar niemand gelooft dat Bruno bestaat. Vanaf ca. 7 jaar.
Niels wil dolgraag een hond maar zijn ouders vinden dat te veel gedoe. Hij gaat met zijn ouders en zus naar een camping in Frankrijk. Daar wordt hij vriendjes met een lieve bruine hond die hij Bruno noemt. Maar als hij over Bruno wil vertellen, is de hond steeds verdwenen. Iedereen denkt dat Niels maar wat verzint omdat hij zo graag een hond wil. Zijn ouders beloven hem een hond maar Niels wil Bruno. Dan blijkt dat Bruno echt bestaat en een baasje heeft. Niels moet het doen met een paar foto's van Bruno. De eenvoudige sfeervolle en fleurige waterverfillustraties, variërend van klein naar paginagroot, sluiten goed aan bij de tekst. De korte zinnen zijn op een spreekmaat afgebroken, eenvoudig taalgebruik. Hoofdstukindeling, ruime bladspiegel, grote letter. Stevig wit papier en stevig bindwerk. Aantrekkelijke omslagillustratie met Niels die Bruno omhelst. Vlot geschreven leesoefenstof over een herkenbaar thema voor 7 jaar en ouder. Verzorgde uitgave. (Carla Paijmans) © NBD Biblion AVI E4
Keywords: Vakantie; Vriendschap met dieren