Muzisch de wereld rond : muzische vorming voor leerjaar 1. - Crul, Koen, ....-; Vandoorne, Ines, ....- (Antwerpen : Zwijsen.be, 2011)
Thema's in de methode : Welkom in mijn klas - Kijk dokter! - Lekkere hapjes - Overal en nergens - Sprookjes - Allemaal dieren - Piraten - Dames en heren - Uitvinden - De tentoonstelling - In boeken duiken - Door berg en dal
De map met thema 1-6 bevat de gebruikswijzer, twee activiteitenboeken, materialen voor de activiteiten, een cd met liedjes en muziekfragmenten, een dvd, 3 spelborden en een opbergmap voor losse kaartjes.
De map met thema 7-12 bevat de gebruikswijzer, twee activiteitenboeken, een beroepenboek, een techniekenboek, het boek van Bas (prentenboek, 14 p., ill.), materialen voor de activiteiten, een cd met liedjes en muziekfragmenten, een dvd, 2 spelborden en een opbergmap voor losse kaartjes
De methode bevat ook een 2 sets van 12 stapstenen (4 rode, 4 gele en 4 blauwe)
De thema's sluiten aan bij "Veilig leren lezen" en "Veilig de wereld rond".
Keywords: Muzische vorming -- Basisonderwijs