Kids survival handboek - Llewellyn, Claire, ....- (Baarn : De Fontein, 2008)
Het Kids survival handboek is onmisbaar voor stoere kids die het avontuur tegemoet gaan. Je komt alles te weten over hoe je in gevaarlijke situaties kunt overleven. Wat moet je bijvoorbeeld doen als je een slang ziet? Hoe voorkom je dat je door de bliksem getroffen wordt? En... Wat moet je doen om uit een brandend gebouw te ontsnappen? Het Kids survival handboek staat boordevol do's and don'ts in onverwachte situaties en geeft tips voor de voorbereidingen van een tocht. Je kunt de gids zelf aanvullen met je eigen belevenissen en survivalavonturen.
Het eerste deel van het Kids survival handboek behandelt echte noodgevallen die je hopelijk nooit in werkelijkheid meemaakt zoals ontmoetingen met krokodillen, overstromingen en een brand. De auteurs nemen geen enkele verantwoordelijkheid op zich voor eventuele kwetsuren, beschadigingen, verlies of vervolgingen als gevolg van de informatie in dit boek. Lezen in het boek mag wel, maar ga zeker het gevaar niet opzoeken om uit te proberen of alles klopt. Het tweede deel van het boek geeft je bruikbare tips voor het vinden van eten, onderdak en water. Handig voor het voorbereiden van een trektocht. Je vindt ook een paar blanco bladzijden waarop je je eigen verzonnen of echte avonturen kunt beschrijven. In dit aantrekkelijke avonturenboek komen nieuwsgierige kinderen alles te weten over avontuurlijke trips. De kaft heeft een omslag in camouflagestof. Er zit een klein kompas aan. De lay-out doet denken aan reclamefolders van A.S. Adventure. Dat alles maakt het boek heel opvallend en aantrekkelijk. Een hebbeding voor jongens vanaf 10 jaar. [Marleen Duerloo](Leeswolf)
Kid's survival handbook
Keywords: Overlevingstechnieken; Vrije tijd