Musée maison : doe-het-zelf-kunst. - Moos Vzw (Oostkamp : Stichting Kunstboek, 2014)
Musea en kindervreugde. Onverenigbaar? Verkeerd, zo blijkt uit de ervaringen van Mooss. De organisatie zet zich al jaren op geheel eigen en innovatieve manier in voor kunst- en erfgoededucatie op maat van kinderen, jongeren en hun begeleiders. Mooss laat niet alleen een frisse wind waaien door museumcollecties, maar blaast ze via haar unieke aanpak ook nieuw leven in. Mooss maakt muziek, theater, dans, audiovisuele en beeldende kunsten toegankelijk en laat het jonge volkje via kwalitatieve en vernieuwende workshops, projecten, haar kunstjeugdbeweging Bazart en producten kunst en erfgoed ook zelf meemaken. Door kunst vooral actief te laten beleven, geeft Mooss kinderen en jongeren een blijvende 'goesting' en honger naar kunst. In Musée Maison worden 28 tot de verbeelding sprekende hedendaagse werken uit de collecties van SMAK, M HKA, Mu.Zee en M - museum Leuven (Cera collectie) toegelicht en aan de hand van een educatieve doe-opdracht op speelse wijze verder uitgediept. Musée Maison brengt het museum naar de huiskamer en wil kinderen, gezinnen, klassen maar ook jeugdwerkingen inspireren om kunst en erfgoed met nieuwe ogen te bekijken
Leeftijd: +8 jaar
Keywords: Erfgoededucatie; Kunsteducatie; Musea