Cijfers spreken : overtuigen met onderzoek en statistiek - Brinkman, Joep (J.H.M.), 1952- (Groningen : Noordhoff, 2011)
Cijfers spreken behandelt statistiek in combinatie met de opzet van een onderzoek en de interpretatie van de resultaten. Het accent ligt daarbij op de praktische toepassing en logische begripsvorming, niet op formules. In deze herziene druk zijn de tekst en de voorbeelden geactualiseerd. Aan elk hoofdstuk zijn een openingscase en een samenvatting toegevoegd. Bij statistische onderdelen wordt beschreven hoe in hoofdlijnen de verwerking van gegevens met behulp van het computerprogramma SPSS verloopt. Ook zijn in de nieuwe druk statistische toepassingen van Excel opgenomen. Daarbij besteedt het boek veel aandacht aan de manier waarop met de betreffende onderzoeksaspecten in de onderzoeksrapportage moet worden omgegaan. (Bron: www.noordhoff.nl)
Keywords: Onderzoek; Statistiek