Redders in nood : opvang van mensen in crisis. - De Soir, Erik, ....- (Leuven : LannooCampus, 2013)
Wat als alle hulp te laat komt? Of als de hulp niet baat? Hulpverleners ervaren het niet kunnen helpen of redden van slachtoffers als erg ingrijpend. Dit gaat vaak gepaard met controleverlies en een gevoel van onmacht. Het is belangrijk dat hulpverleners kunnen terugvallen op een begrijpelijk kader, waarbinnen ze hun eigen tekortkomingen en beperkingen een plaats kunnen geven. Zonder opvang en begeleiding verkeert elke hulpverlener immers vroeg of laat zelf in nood. Hoe kunnen redders verder met wat ze zien, voelen en meemaken op het terrein? Wat betekenen hulpverleners voor de slachtoffers? En andersom? Hoog tijd om stil te staan bij de zware last die mensen na crisissituaties meedragen. REDDERS in NOOD zet de belangrijkste opvangmethodes op een rijtje en is doorspekt met unieke getuigenissen van slachtoffers en hulpverleners bij de gasontploffing te Gellingen, de aardbeving in Port-au-Prince, de Pukkelpopramp én interventies uit het dagelijkse leven.
Keywords: Hulpverlening; Trauma's -- Hulpverleners