Als spelling een kwelling is - Cooreman, Anny, ....-; Bringmans, Marleen, ....- (Leuven : Acco, 2014)
Is spelling een kwelling voor je kind, leerling of zorgleerling met dyslexie of dysorthografie? Zoek je als ouder voor je kind een gestructureerd en verrijkend spellingaanbod? Wil je de aanpak van spelling op school optimaliseren voor alle kinderen of enkel voor de zorgleerlingen? Wil je als logopedist, remedial teacher of zorgbegeleider een orthodidactische basis die differentiatie mogelijk maakt? Heb je als volwassene behoefte aan meer houvast bij de alledaagse spelling? Als spelling een kwelling is (ASKI) is al meer dan 20 jaar het standaardwerk om succesvol te werken aan spelling. Anny Cooreman, Marleen Bringmans en het Eureka-team zijn dé experts in leerprocessen en de aanpak van leerstoornissen. ASKI biedt effectieve stappenplannen, goed gekozen voorbeelden en handige lijstjes. De multisensoriële blokkenmethode is een echte eye-opener voor al wie kinderen met spellingsproblemen succesvol en motiverend wil remediëren. ASKI is een onmisbaar basisboek in de lerarenopleiding. Het biedt inzicht in de strategieën om spelling te verwerven met oog voor differentiatie. Door de hoge succesgraad en de speelse aanpak van de methode verhoogt de motivatie van je kind, leerling, team van begeleiders of studenten. De methode heeft zijn effect bewezen bij kinderen met én zonder ernstige leerstoornissen.
SPELEND SPELLEN gebruik je voor kinderen tot 10 jaar. We gaan aan de slag met hoogfrequente woorden die kinderen nodig hebben in de klas. Via de blokkenmethode krijgen kinderen greep op hoorwoorden. Hole@dokola.dt oriënteert kinderen doorheen de regelwoorden. De talrijke prenten en tips helpen bij weetwoorden als ‘kauwen' en ‘mouwen'. SPELLEN MET SUCCES biedt technieken die spelling hanteerbaar maken voor leerlingen vanaf 10 jaar. Hoorwoorden, regelwoorden, werkwoordspelling, weetwoorden en onthoudwoorden met elk een succesvolle aanpak, zelfs bij hardnekkige problemen. Elk stappenplan kan je blijven gebruiken. De schema's zijn overzichtelijk. De multisensoriële aanpak met de blokkenmethode en hole@woordcheck.dt vermindert snel het aantal fouten. Naast remediëring is er ook expliciete aandacht voor compenseren via computer.
2. Spellen met succes
Keywords: Nederlandse spelling; Spelling -- Basisonderwijs; Spelling -- Secundair onderwijs