Camping Zeevos - Vandermeeren, Hilde, 1970-; van Straaten, Harmen, 1958- (Wommelgem : Van In, 2014)
Will woont illegaal in een stacaravan met zijn broertje en manisch-depressieve moeder. Zijn vader vertrok vier jaar geleden op wereldreis. Opeens verdwijnt ook zijn moeder. Precies op het moment van haar verdwijning stierf mijnheer Richard, die net de loterij won.
Will en zijn kleine broertje Harry wonen samen met hun moeder in een stacaravan op een camping, die door de bewoners Zeevos genoemd wordt. Dat doen ze stiekem, want eigenlijk mag je daar alleen maar wonen als je met vakantie bent. Gelukkig knijpt de gemeente een oogje dicht. Dat vindt Will goed, want hij heeft al genoeg zorgen aan zijn hoofd. Zo heeft hij een op-en-neer-mama, die de ene dag vrolijk is en de andere dag verdrietig. Zijn vader vertrok vier jaar geleden om de wereld rond te varen en is nog altijd niet terug. Op een dag lijkt ook zijn mama verdwenen. Net op het moment dat mijnheer Richard gestorven is. Terwijl de bewoners van de camping op zoek gaan naar het verdwenen winnende lottobriefje van mijnheer Richard, probeert Will voor iedereen te verzwijgen dat zijn moeder weg is. Waar is Wils mama? Waarom nam ze haar portemonnee en mobieltje niet mee en vooral ... Zal ze op tijd weer opduiken?
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Keywords: Eenoudergezinnen; Humor; Kamperen; Manisch-depressieve psychose