Rico, Oscar en de spookschaduwen. - Steinhöfel, Andreas, 1962-; Schössow, Peter, ....-; Vandewijer, Ina, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
De minderbegaafde Rico (ik-figuur) sluit vriendschap met Oscar. In de stad worden kinderen ontvoerd. Als Oscar wordt ontvoerd gaat Rico op onderzoek uit. Vanaf ca. 10 jaar.
Rico woont met zijn moeder in een groot flatgebouw. Hij kent er alle flats en hun bewoners van binnen en van buiten. Alleen uit het achterhuis, waar de spookschaduwen wonen, blijft hij liever weg. Tijdens de zomervakantie moet hij voor zijn schoolmeester een dagboek bijhouden. Een moeilijke opdracht voor iemand die snel de rode draad verliest. Wanneer hij Oscar ontmoet, heeft hij heel wat om over te schrijven. Samen verkennen ze het flatgebouw. Met Oskar erbij lijken de spookschaduwen heel wat minder angstaanjagend. Het begin van een hechte vriendschap tussen twee tegenpolen. Maar dan wordt Oscar ontvoerd door de beruchte kidnapper Mister 2000. (Bron: covertekst)
Keywords: Detectives; Gijzelingen en ontvoeringen; Vriendschap