Saar en de poes - Wille, Riet, 1954-; Berebrouckx, Annemie, 1970- (Wielsbeke : De Eenhoorn, 2011)
Saar wil een poes. Maar Jan niet. Hoe lost Saar dat op? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Wie niet sterk is moet slim zijn. Beslist geen origineel gezegde maar in het geval van Saar en haar poezenwens gaat het zonder meer op. Eindeloos zeuren heeft niet geholpen. Jan blijft onverbiddelijk: Saar krijgt geen poes. Overigens is het nogal onduidelijk welke de verhouding tussen Saar en Jan is; dochter en vader, nichtje en oom, zusje en veel oudere broer? Maar Saar weet wel raad. Ze weet het heel ingenieus zo in te kleden dat het lijkt of het huis overlast heeft van muizen. En daar moet Jan niets van hebben. Als zelfs muizenvallen niet blijken te helpen -- niet zo verwonderlijk als er geen muizen zijn -- gaat Jan ten einde raad naar zijn buurman om zich een poes aan te schaffen. Saar heeft haar zin en... Jan en de poes zijn onafscheidelijk. Een grappig verhaal met ritmisch lopende zinnen. De speelse, humoristische tekeningen begeleiden niet alleen de tekst maar voegen er ook spel-achtige elementen aan toe.
Keywords: Katten