De argumentatiecoach : je coach voor een overtuigende carrière - Pijper, Karin, ....-; Raven, Henri, ....- (Den Haag : Sdu, 2012)
Een boek over het ontwikkelen van mondelinge en schriftelijke overtuigingskracht, geschreven voor ieder die beter wil argumenteren en overtuigen in woord en geschrift. Het boek bestaat uit vier theoriehoofdstukken en twaalf praktijkhoofdstukken. De auteurs leggen in de theoriehoofdstukken uit wat voor soorten argumentatie er zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Daarna gaan ze in op het meest wezenlijke van goed argumenteren: hoe kun je overtuigend overkomen en een ander beïnvloeden? Ze presenteren de theorie van de kernkwadranten van Offman en van de Roos van Leary. Ze zien het gebruik van deze theorieën als middel om de relatie met gesprekspartners te vergemakkelijken aangezien ze inzicht geven in je reacties op anderen. Dan volgen hoofdstukken over solliciteren, onderhandelen, argumenteren in correspondentie en mail, discussiëren, offertes winnen, presenteren, columns schrijven, gesprekken voeren, schrijven met structuur, adviseren, leidinggeven en ontslaggesprekken voeren. Met register en literatuuroverzicht. (Jannetta van der Zee) © NBD Biblion
Praktische handleiding voor argumenteren en overtuigen in verschillende zakelijke situaties, mondeling zowel als schriftelijk.
Keywords: Argumentatieleer; Gesprekstechnieken; Schrijven