Aan de slag met rekenproblemen - Van Oostendorp, Marije, ....- (Amsterdam : Boom, 2014)
Handboek voor leerkrachten in het basisonderwijs met oefeningen voor het begeleiden van kinderen met rekenproblemen.
Moeilijkheden met rekenen belemmeren een kind in de schoolcarrière en in het dagelijks leven. In dit boek staan veel praktische tips die onderwijzers en ouders kunnen helpen bij het begeleiden van kinderen met deze problemen. In het eerste hoofdstuk staat heel helder beschreven wat goed rekenonderwijs is. De hoofdmoot van het boek bestaat uit opdrachten die kunnen worden gebruikt bij het vaststellen of er rekenproblemen zijn en oefeningen die bedoeld zijn om vooruitgang te boeken. Bij de opdrachten staat duidelijk uitgelegd welke observaties genoteerd moeten worden en hoe de resultaten kunnen worden geïnterpreteerd. Sommige oefeningen zijn voor groepjes, andere voor individuele leerlingen. Bij de oefeningen zijn veel spelletjes. Handige hulpmiddelen zoals getallenkaarten en invulschema's zijn ook via een website beschikbaar. Het geheel sluit goed aan op het protocol Ernstige RekenWiskunde-problemen en Dyscalculie. Het boek is onmisbaar voor elke leraar basisonderwijs. (Dr. H.J.M. van Bemmel) © NBD Biblion
Keywords: Rekenstoornissen -- Basisonderwijs