Echte kunst maak je zo - Deuchars, Marion, ....-; Blankevoort, Janneke, ....- (Haarlem : Gottmer, 2014)
Kinderen tekenen graag. Dat verklaart ook de populariteit van alle tekenboeken die momenteel op de markt verschijnen. En volwassenen zien niet alleen graag dat kinderen tekenen, maar vinden het ook prettig als ze iets leren over kunst. Het is maar zelden dat die twee dingen samenkomen en dan ook nog op een manier die kinderen aanspreekt. Echte kunst maak je zo is een tekenboek dat er echt uitspringt. Het belerende toontje van de volwassene ontbreekt gelukkig helemaal. Kinderen kunnen er zo mee aan de slag. Aan de hand van een paar aardige voorbeelden kunnen ze letterlijk de kunst afkijken van grote namen als Picasso, Calder, Matisse, Van Gogh, Pollock, Klee en Mondriaan. En dankzij de heldere uitleg van de technieken kunnen kinderen er helemaal hun eigen invulling aan geven.
Leeftijd: 8+
Keywords: Kunst; Tekenen