Rescue - Franck, Gertjie, ....-; Van den Keybus, Dave, ....-; Chamlet, Marleen, ....- (Berchem : De Boeck, 2012)
In Rescue leren leerlingen hoe ze te hulp moeten snellen in geval van schaaf- en snijwonden. Meteen komt ook aan bod waarom die wondverzorging zo belangrijk is; ze maken kennis met ziekteverwekkers en andere micro-organismen. In Rescue wordt stilgestaan bij hygiëne, een onderwerp dat jongeren in hun puberteit zeker aanbelangt.
Inleiding Doel van het spel Spelreglement Naar welke afdeling? 1 Controle van de afdelingen 1.1 Consultaties 1.1.1 De fotoronde 1.1.2 De vragenronde 1.1.3 De doeronde 1.2 Ziekenhuiskamer 1.2.1 De fotoronde 1.2.2 De vragenronde 1.2.3 De doeronde 1.3 Operatiekamer 1.3.1 De fotoronde 1.3.2 De vragenronde 1.3.3 De doeronde 1.4 Ziekenwagen 1.4.1 De fotoronde 1.4.2 De vragenronde 1.4.3 De doeronde 1.5 Spoedafdeling 1.5.1 De fotoronde 1.5.2 De vragenronde 1.5.3 De doeronde 1.6 Medische beeldvorming 1.6.1 De fotoronde 1.6.2 De vragenronde 1.6.3 De doeronde 2 Wondverzorging 2.1 Schaafwonden verzorgen 2.2 Snijwonden verzorgen 2.3 Brandwonden verzorgen 3 Evaluatie Begrippenlijst
Doelgroep: 1e graad ASO
Keywords: Techniek -- Secundair onderwijs