Op weg - Franck, Gertjie, ....-; Van den Keybus, Dave, ....-; Chamlet, Marleen, ....- (Berchem : De Boeck, 2014)
In Mp3-genie is de eigen leefwereld van de leerlingen het vertrekpunt. Ze worden meegenomen in de evolutie van muziek en staan vooral stil bij het ontstaan van mp3. De technologische middelen waarmee ze deze mp3 kunnen afspelen en ontwerpen (I-pod, pc …) worden bekeken en bestudeerd. Zo zijn ze aan het eind van dit project in staat om de oorsprong van hun mp3-speler beter te begrijpen en kunnen ze zelf een beltoon in mp3 ontwerpen met de pc.
Inleiding 1 Van fonograaf tot mp3-speler 1.1 De eerste platenspeler voor thuisgebruik 1.1.1 Hoe werkte de eerste platenspeler? 1.1.2 De elektrisch versterkte platenspeler 1.2 Draagbare muziek verandert de wereld 1.2.1 De eerste draagbare elektrische muziekspelers 1.2.2 Draagbare cassettespelers 1.2.3 Draagbare cd-spelers 1.2.4 mp3-spelers 2 Sturingen in een mp3-speler 2.1 Hoe werkt een mp3-speler? 2.2 Ontleden van een mp3-speler 2.2.1 Onderdelen van een mp3-speler 2.2.2 De voorkant van een mp3-speler 2.2.3 De achterkant van een mp3-speler 3 Een persoonlijke mp3-beltoon 3.1 Een persoonlijke beltoon 3.2 Stroomdiagrammen 3.2.1 Stroomdiagram 1: softwareprogramma Audacity installeren 3.2.2 Stroomdiagram 2: downloaden Lame_enc.dll om de beltoon als mp3 te exporteren 3.2.3 Stroomdiagram 3: muzieknummers en geluiden verzamelen 3.2.4 Stroomdiagram 4: invoegen van muzieknummers en geluiden 3.2.5 Stroomdiagram 5: muzieknummers en geluiden in elkaar mixen 3.2.6 Stroomdiagram 6: effecten toevoegen 3.2.7 Stroomdiagram 7: het ontwerp van de beltoon opslaan en daarna exporteren als mp3-bestand 3.2.8 Stroomdiagram 8: beltoon op gsm zetten 4 Evaluatie Begrippen
Doelgroep: 1e graad ASO
Keywords: Techniek -- Secundair onderwijs