Tuinfeest! - Huyghe, Bart, ....- (Berchem : De Boeck, 2012)
Tijdens dit techniekproject maken de leerlingen kennis met diverse facetten uit de bouwwereld. De leerlingen ontwerpen en maken zelf een tuinset waarbij ze kunnen kiezen uit onderleggers in gewapend beton, een windlicht in klei of onderleggers uit mortel, belegd met mozaïek.
Inleiding : Techniek is een deel van ons leven! 1. Waarom bouwen wij? 1.1 No place like homebase 1.2 Iedere ruimte heeft een doel 1.3 In en uit je huis 1.4 Kijk om je heen 2. Hoe bouwt men? 2.1 De normale gang van zaken 2.2 Wat heb je nodig? 3. Zelf iets bouwen 3.1 Maakstap 1: wat moet er gemaakt worden? 3.2 Maakstap 2: hoe kan je het maken? 3.3 Maakstap 3: maken 3.3.1 Een onderlegger in mortel 3.3.2 Een onderlegger in mozaïek 3.3.3 Een windlicht 3.4 Maakstap 4: de producten testen 3.5 Maakstap 5: is er goed gewerkt? 4. Huizen bouwen vroeger en nu 5. Bouwen overal 6. Energie sparen 7. Techniek en taal
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs