Niets vergeten? - Huyghe, Bart, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2010)
Met dit techniekproject vervaardigen de leerlingen zelf een metalen memohouder. In de loop van de oefening maken ze kennis met de metaalnijverheid.
Inleiding: Techniek is een deel van ons leven! 1 Niets vergeten? 2 Ontwerpbureau ‘Get A Gadget' (GAG) 3 Het prototype verder ontwerpen 3.1 Ontwerpstap 1: de behoefte onderzoeken 3.2 Ontwerpstap 2: waarmee moet je rekening houden? 3.3 Ontwerpstap 3: oplossingen zoeken en kiezen 3.4 Ontwerpstap 4: een prototype verder uitwerken 3.5 Ontwerpstap 5: prototype ophangsysteem evalueren 4 Memohouders maken 4.1 Maakstap 1: wat moet er gemaakt worden? 4.2 Maakstap 2: hoe kan je het maken? 4.2.1 Kort onderzoek met grondstoffen 4.2.2 Middelen 4.2.3 Enkele techniekjes 4.2.4 Talenten in de metaalsector 4.2.5 Werkomgeving 4.3 Maakstap 3: actie! 4.3.1 Achterplaat 4.3.2 Ophangstrook 4.3.3 Voorplaat 4.3.4 Assemblage 4.4 Maakstap 4: is het resultaat goed? 4.5 Maakstap 5: voortdurend zoeken naar verbetering 5 Veelzijdig metaal 5.1 Metaal kent zeer veel toepassingen 5.2 Metaal bestaat in verschillende vormen Techniek en taal
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs