Zorg voor mekaar - Huyghe, Bart, ....- (Antwerpen : De Boeck, 2010)
In Zorg voor mekaar komen de leerlingen door middel van een klasvriendelijk gezelschapsspel in aanraking met diverse disciplines uit de zorgsector. De leerkracht is spelleider en de leerlingen verrichten in kleine groepjes opdrachten. Die opdrachten variëren van maak-, ontwerp- tot onderzoeksopdrachten. Tijdens het spel kan 'de kanskaart' zorgen voor uitdagingen: zo worden sommige opdrachten moeilijker wanneer één of meerdere leerlingen fictief ziek worden of een been breken … tot er terug met de dobbelstenen mag gegooid worden. Er wordt even stilgestaan bij enkele maatschappelijke thema's. Doel van het spel: zorgen voor mekaar!
Inleiding: Techniek is een deel van ons leven 1 Zorg voor mekaar 2 Gratis en voor niets 3 Een huishouden runnen 3.1 Ontwerpstap 1: iedere dag opnieuw 3.2 Ontwerpstap 2: waaraan moet de planning voldoen? 3.3 Ontwerpstap 3: hoe pakken we dit verder aan? Een voorstel! 4 Spelenderwijs zorgen voor mekaar 5 De planning 5.1 Enkele mogelijke planningen onderzoeken 5.2 Ontwerpstap 4: uitwerken van een proefplanning 5.3 Ontwerpstap 5: de proefplanning testen en evalueren 6 Zorgen voor later Techniek en taal Bijlagen
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs