Groene vingers - Huyghe, Bart, ....- (Berchem : De Boeck, 2012)
Binnen dit techniekproject maken de leerlingen kennis met de wereld van de tuinbouw. Diverse technieken en beroepen komen ruimschoots aan bod. De leerlingen ontwerpen een fictieve tuin in de voetsporen van een tuinontwerper, ontwerpen een BBB (een ‘bloembollenbak') en ook verschillende toepasselijke maatschappelijke thema's zoals groendaken, ‘The big ask', groentenabonnementen, akkerbouw, de CO2-problematiek, sierteelt enzovoort komen aan bod!
1. De groenste klas 2. Overal planten, groenten en fruit 2.1 Wat is het verschil tussen planten, groenten en fruit? 2.2 Groenten sorteren 2.3 Planten zijn meer dan alleen maar voedsel 3. Planten groeien 3.1 Wat hebben planten nodig om te leven? 3.2 Over zaaien en planten 3.3 Aan de slag 4. Handen uit de mouwen 4.1 Bloemenlasagne 4.2 Bladeren harken 4.3 Groentekiemen kweken op water 4.4 Peterselie planten 4.5 Insectenhotel 4.6 Bloemstuk 4.7 Snoeien 4.8 Zaadbom 4.9 Zaaien, kweken en verpotten 4.10 Raamtuin 5. De mens verfraait zijn omgeving 6. De juiste groenten eten … op het juiste moment 7. Mens, natuur en milieu 8. Taal en techniek
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs