Reken op mij! - Huyghe, Bart, ....- (Berchem : De Boeck, 2011)
In deze bundel leren de leerlingen op een authentieke manier het internet en het computerprogramma Excel kennen. Via zoekprogramma's en het kritisch selecteren van informatie ontwerpen ze een internetzoektocht en maken ze zelf grafieken op basis van gegevens en een enquête.
1 Reken op mij! 2 Gegevens zoeken en verzamelen 3 Gegevens verwerken tot informatie 4 Faroek en zijn schoolopdracht 4.1 Ontwerpstap 1: de behoefte onderzoeken 4.2 Ontwerpstap 2: waarmee rekening houden? 4.3 Ontwerpstap 3: een oplossing zoeken 4.3.1 De enquête 4.3.2 De grafiek 4.3.3 Het computerprogramma 4.3.4 De voorstelling 4.4 Ontwerpstap 4: je eigen grafiekontwerp! 4.5 Ontwerpstap 5: je ontwerp evalueren! 5 De pc nader bekeken 5.1 Over pc's, computers, software en hardware 5.2 De pc en zijn randapparatuur 6 Ergonomie op de werkplek 7 Techniek en taal
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs