Zelf bedacht? - Huyghe, Bart, ....- (Berchem : De Boeck, 2012)
Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Bikkembergs, Nicky Vankets, Murielle Scherre … allemaal stuk voor stuk grote kledingontwerpers. Maar textiel op zich gaat verder dan enkel mode en kleding … Van grasmatten en hightech kledij tot kogelvrije vesten, autozetels enzovoort. Via deze module krijgen de leerlingen een eerlijke kijk op de wereld van mode en textiel. Tijdens het techniekproject ontwerpen en maken de leerlingen een prototype – afhankelijk van hun interessegebied en de keuzes van de techniekleerkrachten.
Techniek is een deel van ons leven 1 Zelf bedacht? 2 Wat ontwerp je? 3 Waarom ontwerpt men? 3.1 Op zoek naar vernieuwing 3.2 Ontwerpen voor een doelpubliek 3.3 Ontwerpen als beroep 3.4 Ontwerpers werken vaak samen 4 Hoe ontwerp je? 4.1 Een ontwerper aan het woord 4.2 Het ontwerpproces 4.3 Enkele creatieve denksessies! 5 Op onderzoek in de modewereld 5.1 Textiel om ons heen 5.2 Wat is textiel? 5.3 Natuurlijk of kunstmatig textiel 5.4 Textiel ‘monteren' 5.5 Textiel onderhouden 5.6 Van grondstof tot afgewerkt product 6 Een speciale opdracht voor ontwerpers 6.1 Ontwerpeisen 6.2 Hergebruik en recyclage 7 We maken een prototype met een oude autoband 7.1 Meer informatie over de sleutelhanger 7.2 De werkvoorbereiding 7.3 Aan de slag 7.4 Testen van het product 7.5 Evaluatie van het proces 8 Evaluatieformulier 9 Techniek en taal
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs