Stel je voor! - Huyghe, Bart, ....- (Berchem : De Boeck, 2011)
Tijdens dit techniekproject onderzoeken de leerlingen hoe je jezelf of bv. je hobby kan voorstellen. Gaandeweg exploreren ze de computerprogramma's Word, PowerPoint en Audacity en kiezen ze voor het ontwerpen van respectievelijk een flyer, een PowerPointpresentatie of een podcast.
1 Stel je voor 2 Emma en haar schoolopdracht 2.1 Ontwerpstap 1: de behoefte onderzoeken 2.2 Ontwerpstap 2: waarmee moet je rekening houden? 2.3 Ontwerpstap 3: Emma zoekt een oplossing 2.3.1 De voorstelling 2.3.2 De computer 2.3.3 Het computerprogramma 2.4 Ontwerpstap 4: je eigen ontwerp! 2.4.1 Een uitnodiging, flyer of affiche 2.4.2 Een powerpointpresentatie 2.4.3 Een podcast 2.5 Ontwerpstap 5: je ontwerp evalueren! 3 Enkele computertechniekjes 4 Werk aan de winkel 5 Evaluatiefiche 6 Techniek en taal
Doelgroep: 1e graad BSO
Keywords: Techniek -- Beroepsonderwijs