Financiën voor managementondersteuners - Ligtenberg Deborah, ....- (Alphen aan den Rijn : Vakmedianet, 2014)
Als managementassistent is het de moeite waard om inzicht te krijgen in de geldstromen binnen een bedrijf. Als je weet hoe je begrotingen, financiële rapportages en jaarrekeningen moet lezen, begrijp je wat de invloed van cijfers is op je organisatie. Bovendien zorgt deze kennis ervoor dat je een goede gesprekspartner bent voor je manager, waardoor je hem of haar beter kunt adviseren en assisteren. Voor jezelf is het een mooie bijkomstigheid dat je zelfvertrouwen toeneemt, je proactiever wordt en je meer uit je baan kunt halen wanneer je over meer financiële kennis beschikt. Dit boek helpt je om je inzicht in financiën te vergroten. Het bevat bovendien veel praktische informatie die je direct in je werk kunt toepassen. Leer hoe je bijvoorbeeld offertes vergelijkt, onderhandelt over een prijs, een kasboek aanlegt of hoe je een goede factuur opstelt.
Keywords: Financieel management; Management assistant