Slaap schildpad slaap - Rinck, Maranke, ....-; van der Linden, Martijn, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
Iedereen ligt rond het kampvuur te slapen in zijn slaapzakje. Behalve schildpad: die ligt wakker en woelt zich in de knoop. Al gauw staan al zijn vrienden klaar met goede raad. Een voor een proberen de andere dieren hem in slaap te krijgen. Maar de gebruikelijke trucjes — warme melk drinken, een liedje zingen — werken niet. Het is echt moeilijk. Tot Vogel vraagt: 'heb je anders zelf een idee?' Autorijden helpt volgens Schildpad wel, maar hij heeft geen auto. Daar weten zijn vriendjes wel wat op.
Leeftijd: vanaf 3 jaar
Keywords: Schildpadden; Slapen