Vraagstaarten en rekenverhalen : probleemoplossende rekenstrategieën. (Sint-Niklaas : Abimo, 2010)
De mappen ‘Vraagstaarten en rekenverhalen' bieden een breed gamma aan probleemoplossende rekenstrategieën. Deze mappen bestaan uit een uitgebreide handleiding met methodische aanwijzingen per rekenonderdeel en duidelijke en overzichtelijke werkbladen met bijgevoegde correctiesleutel. Doorheen de verschillende oefeningen worden leerlingen begeleid bij: - noodzakelijke informatie in rekenverhalen opzoeken. - nuttige en overbodige gegevens onderscheiden. - stap voor stap gebruikte oplossingswijzen verwoorden. - het rekenprobleem oplossen met daarbij aandacht voor de gebruikte strategie, het stap voor stap werken en het controleren van de oplossing achteraf. Dit gebeurt aangepast aan de diverse leerinhouden van het rekenen per leerjaar. Deze mappen kun je inzetten in de klas als: contract- en hoekenwerk, extra inoefenkansen voor het probleemoplossend denken, uitdagende opdrachten voor sterke leerlingen,...
Keywords: Wiskunde -- Basisonderwijs