Mag ik van jou een kusje? - Busser, Marianne, 1958-; De Wolf, Alex, ....-; Schröder, Ron, ....- (Wommelgem : Van In, 2014)
Muis heeft op het feest een heerlijke zoen gekregen... maar ze weet niet van wie. Ze vertelt Egeltje dat ze wil uitzoeken wie haar gekust heeft. Ze trekt op pad en vraagt aan alle dieren die ze tegenkomt om haar te zoenen. De zoen van de kikker is te plakkerig, de eekhoorntjeszoen te nat... geen enkele zoen haalt het bij die ene. Ontgoocheld komt Muis weer thuis. Egeltje troost haar... met een kusje. Veel gevoelens passeren de revue: verlegenheid om te bekennen dat je verliefd bent, angst voor een blauwtje, prille liefde. Ronduit schitterend zijn de illustraties van Alex de Wolf. De prenten zijn heel kindvriendelijk: groot, niet te veel details, grappig. En wat een kleurenspel! De tekenaar slaagt er ook in met heel eenvoudige middelen, soms een enkel lijntje, de figuren heel expressief te maken. De tekst heeft een typische versvorm en rijmt. Je kunt hem bijna zingen, ook al omdat hij zo vlot loopt. Door het ritme is het ook mogelijk de gevoelens te versterken: lees je het eerste deel van het boek snel, dan weerspiegel je de vastberaden, vrolijke zoektocht van Muis; het tweede, emotionele deel wordt een stuk rustiger. Vanaf vier jaar. [Machteld Verhelst] Copyright (c) Vlabin-VBC, 2001
Keywords: Dieren. -- Verliefd zijn; Verliefd zijn