Bravo, klein wit visje - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2014)
Als Klein wit visje op de bodem van de zee een toren bouwt van stenen, ervaart hij allerlei emoties. Hij wordt boos, verlegen, blij en bang.
Prentenboek over een visje dat onder in de zee een toren probeert te bouwen van stenen. Als inktvis die omgooit, is hij boos. Hij is verlegen met de troost van zeepaard, blij met een nieuwe steen van schildpad en bang als haai langs zwemt. Als de toren klaar is, is het visje opgewonden en zijn mama trots. De enkele zinnen tekst per dubbele pagina staan in een schreefloze, onregelmatige, maar duidelijke letter. De emotie van visje staat steeds vetgedrukt. De illustraties beslaan telkens twee pagina's en bestaan uit uitgeknipte papiervormen, met waterverf bijgekleurd op een zwarte achtergrond. Aardig en eenvoudig prentenboek over gevoelens. Vanaf ca. 2 jaar. (W.M. Bruins-Jorna) © NBD Biblion
Keywords: Gevoelens; Vissen; Gevoelens-Gedrag