ANWB knopenboek : een praktische handleiding voor het leggen van meer dan 100 knopen - Perry, Gordon, ....- (Den Haag : ANWB, 2009)
Een voortreffelijk knopenboek, handzaam, helder van uitleg, degelijk uitgevoerd (dus bestand tegen sportief gebruik), en bijzonder fraai van vormgeving. Het beschrijft ruim honderd knopen, steken en splitsen zoals ze gebruikt worden in de watersport, de bergsport, bij kamperen of bij vissen. Bij elke knoop staan een kleurenfoto en een werktekening met een uitleg over het gebruik en over de manier waarop je hem moet leggen. Er bestaan veel boeken over knopen, maar omdat de ontwikkeling van materialen en van toepassingen niet stilstaat, is het goed dat er af en toe ook op dit gebied een nieuw boek verschijnt, zeker als het qua vormgeving en inhoud van dit niveau is. Met begrippenlijst en register. © NBD Biblion
Keywords: Knopen