Wat een mop! - Van Os, Erik, 1963-; Van Lieshout, Elle, 1963-; Riphagen, Loes, ....- (Tilburg : Zwijsen, 2013)
Moppenboekje voor beginnende lezers. De moppen bestaan soms maar uit vragen van één regel of uit enkele regels (‘hoe haal je een koe uit de sloot?' ‘nat!') of zijn korte verhaaltjes met een clou (tot max. dertig regels). De leestechnische moeilijkheidsgraad loopt op van AVI-M3 naar AVI-E3. De humor die gebruikt wordt, sluit perfect aan bij de beoogde leeftijdsgroep (‘Twee vlooien komen uit een bar. Zegt de ene vlo: ‘Gaan we te voet? Of nemen we de hond?'). Grappige gekleurde tekeningen – soms in de vorm van een kort stripverhaaltje – geven bij elk item de sfeer leuk weer. Doordat het boek meer dan zestig verschillende moppen telt, is het zeker ook heel geschikt voor jonge kinderen die zich maar kort kunnen concentreren. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar. (Virgi Smits-Beuken) © NBD Biblion
Keywords: Humor; Moppen