Radio for life : wonderlijke verhalen over 100 jaar radio - Tjhoi, Ng Sauw, ....- (Tielt : Lannoo, 2014)
Journalist Ng Sauw Tjhoi doorspitte maandenlang het rijke Vlaamse radioarchief. Hij selecteerde de grappigste anekdotes, ontdekte vergeten parels en pakt uit met markante feiten. Vroeger ging iemand het nieuws fysiek ophalen bij Belga. Met de tram, aangezien de studio aan de Naamse Poort was. Hij plooide ('de pli') de bruine envelop, stak die in zijn binnenzak en nam de tram terug. Was hij wat laat? Geen probleem: de nieuwslezers gingen dan maar wat meeacteren bij de luisterspelen. Met items over legendarische programma's als De Rechtvaardige Rechters, Het Koekoeksnest, Music for life, maar evengoed over pikante radio of verboden popmuziek.
Keywords: Mass media -- History -- Belgium -- Flanders; Radio broadcasting -- History -- Belgium -- Flanders; Radio; Radiojournalistiek