Basisboek journalistiek : achtergronden, genres, vaardigheden - Kussendrager, Nico, 1947-; Van der Lugt, Dick, 1947-; Verschoor, Bas, ....- (Groningen : Noordhoff, 2014)
Basisboek Journalistiek is al jaren hét basisboek voor beginnende journalisten. Een standaardwerk dat zijn bruikbaarheid in de praktijk bewezen heeft. Het biedt student én professional een stevige theoretische basis en leert hen journalistieke vaardigheden succesvol in de praktijk toe te passen. Glashelder geïllustreerd met duidelijke praktijkvoorbeelden. Een aantrekkelijke en compacte introductie, compleet met het laatste nieuws op de ondersteunende website. Aan bod komen onder andere journalistiek denken en werken, nieuws vergaren en verwerken, bronnen, journalistieke ethiek, journalistiek schrijven en de belangrijkste journalistieke genres. Uitgebreide aandacht krijgen: (online) nieuwskanalen, multimediaal werken, social media en online research. De vijfde editie gaat nadrukkelijk in op de veranderingen in het vakgebied, waaronder de online ontwikkelingen, freelance- en burgerjournalistiek. Nog meer dan in vorige edities bespreekt het boek de ontwikkelingen in de professionele journalistiek.
Keywords: Journalistiek