Stilstaan in de storm : mindfulness bij heftige emoties - Veerkamp, Monique, ....- (Leuven : LannooCampus, 2013)
Door je aandacht te richten op het nú met een vriendelijke en oordeelvrije houding is het mogelijk om emoties te leren reguleren en verdragen. In dit boek wordt een stap-voor-stap trainingsprogramma beschreven dat is gebaseerd op de bekende Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en de Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Het is een specifieke aanpassing voor mensen met problemen in de emotieregulatie. Het bevat veel praktische oefeningen en is toepasbaar als zelfhulpboek of als behandelmodule bij de borderlinestoornis.
Keywords: Borderline; Mindfulness