Handboek Lean management : aanpak, concepten en modellen voor het succesvol toepassen van Lean - Van Assen, Marcel Fulco, 1969- (Den Haag : Academic Service, 2014)
Aanpak, concepten en modellen voor het succesvol toepassen van Lean Talloze organisaties zijn met Lean aan de slag gegaan. Ze geven aan dat ze goed in staat zijn het laaghangende fruit te plukken: verbeterworkshops zijn succesvol uitgevoerd, zichtbare verspillingen geëlimineerd. En in veel gevallen hebben ze kostenbesparingen gerealiseerd terwijl ze de klant sneller en beter kunnen helpen. Maar tegelijkertijd geven deze organisaties aan dat ze niet goed weten hoe ze verder moeten, hoe ze de grote besparingen moeten realiseren, laat staan dat ze precies weten hoe ze Lean moeten borgen in de organisatie. Het Handboek Lean Management helpt daarbij, het: ·biedt inzicht in de werking, de mogelijkheden en de onmogelijkheden van Lean-management in de praktijk; ·behandelt alle facetten van Lean: van gestandaardiseerd werken tot Lean-leiderschap; ·geeft op heldere wijze aan hoe je Lean Management winnend kunt inzetten; ·bevat onmisbare handvatten om Lean succesvol in te voeren in alle soorten organisaties in alle sectoren; ·biedt een praktisch overzicht van de belangrijkste concepten en modellen voor Lean. Organisaties waarvoor doelmatigheid en doeltreffendheid van belang is, vinden in het Handboek Lean Management alle handvatten voor het succesvol toepassen en borgen van Lean.
Keywords: Lean Management