Het pleegouderboek : 101 vragen over pleegzorg - Berghmans, Min, ....-; Van Looveren, Annemie, ....- (Brussel : Politeia, 2013)
Je bent pleegouder of je wil het worden. Je vangt kinderen of jongeren op die tijdelijk niet meer thuis kunnen verblijven. Dat is geen evidente opdracht. Het pleegouderboek biedt antwoorden op de juridische vragen die je mogelijk hierbij hebt. Al meer dan 5 jaar doen diensten en pleegouders regelmatig beroep op de (juridische) expertise van Steunpunt Jeugdhulp. Min. Berghmans en Annemie van Looveren bundelden nu de meest gesteld een uit het leven gegrepen vragen in een handig naslagwerk. De antwoorden op deze vragen hebben en praktische en juridische invalshoek en vullen de expertise van je pleegzorgbegeleider aan. Kandidaat-pleegouders krijgen een zicht op de mogelijkheden en grenzen van deze vorm van hulpverlenen.
Keywords: Pleegzorg