Basisvaardigheden taal - van Hogen, Ron, ....-; Rietstap, Everdien, ....- (Groningen : Noordhoff, 2014)
Dit boek is ontstaan uit een inventarisatie bij hbo-docenten van de belangrijkste taalproblemen van hun studenten. De analyse van veel voorkomende fouten vormt de grondslag voor dit deel basisvaardigheden taal. Het boek bestaat uit een vijftal hoofdstukken: Duidelijke en correcte woorden (1), zinnen (3) en alinea's (5) en de beide hoofdstukken over spelling (2) en leestekens (4). De 'tips' hebben in elk hoofdstuk een donkerblauwe signaalkleur; op de theorie met voorbeelden volgt in de lichtblauwe signaalkleur de 'niet', maar 'wel' gevallen. Elk hoofdstuk wordt besloten met een checklist en oefeningen. De opbouw, de hoofdstukindeling, de tekst en voorbeelden in de signaalkleuren zijn overzichtelijk en zeer instructief. Op de website van de uitgever staan aanvullende oefeningen en toetsen waarmee schrijfproblemen kunnen worden gesignaleerd. Dit boek besluit met een overzicht van gebruikte taaltermen, met antwoorden en uitwerkingen van de gestelde vragen en opdrachten en een register. Voor studenten hbo, maar ook voor ieder die zijn taalvaardigheid wil vergroten een uitstekende methode. Herziene, sterk uitgebreide herdruk. (Gerard Oevering) © NBD Biblion
Omslag vermeldt: HBO
Keywords: Hoger beroepsonderwijs -- Nederland; Taalvaardigheid