Maar ik ben Frederik, zei Frederik - van Leeuwen, Joke, 1952- (Amsterdam : Querido, 2013)
Frederik werkt al jarenlang op het Knipkantoor, waar hij nieuws uit de krant knipt en er stapeltjes van maakt. Op een dag stopt hij een uitgeknipt bericht stiekem in zijn broekzak. En dan gebeurt het. Frederik wordt kleiner en jonger. Hij wordt zo jong als een kind. Niemand herkent hem meer. 'Maar ik ben Frederik,' zegt Frederik tegen iedereen. De enige die luistert is het meisje Frommel. Kan zij Frederik helpen?
Leeftijd: vanaf 9 jaar
Keywords: Identiteitsverwisselingen; Fantasie