De waanzinnige boomhut van 26 verdiepingen - Griffiths, Andy, ....-; Denton, Terry, ....-; Van de Vendel, Edward, 1964- (Tielt : Lannoo, 2014)
Tweede deel in de reeks 'De waanzinnige boomhut'. Waar de boomhut in het eerste deel 13 verdiepingen telde, telt die er nu 26. Voor avontuurlijk ingestelde kinderen is dit een boek om met rode oortjes tot zich te nemen. Het verhaal gaat als een wervelwind met de kijk-lezer aan de haal en een storm van beelden, invallen, ongelooflijke gebeurtenissen, uitweidingen en repeterend avontuur passeert de revue. Een verhaal dat gaat over twee vrienden, Andy en Terry, die een boomhut bezitten, waarin op elk van de verdiepingen iets bijzonders te beleven valt. Dat Andy en Terry elkaar in het verleden ontmoet hebben, dat de uitgever Andy port om zijn nieuwe boek in te leveren en dat de bruut Kapitein Houthoofd het op hen gemunt heeft. Dit fantastische lees-kijkboek wordt met grote vaart, op stripboekachtige wijze verteld. De tekst kent veel dialoog en nauwelijks bij te houden spreektaal en gedachtesprongen. Intermezzo's staan schuin gedrukt. De geanimeerde, met vlotte pen getekende zwart-witillustraties vormen de kroon op het geheel. Ook in de illustraties is tekst verwerkt, waardoor er een drukke, bijzondere eenheid onstaat van dynamisch-visuele en verhalende elementen. In vlot Nederlands vertaald. Vanaf ca. 9 jaar. (Mart Seerden )© NBD Biblion
Keywords: Boomhutten; Humor