Het raadsel van alles wat leeft en de stinksokken van Jos Grootjes uit Driel - Schutten, Jan Paul, ....-; Rieder, Floor, ....- (Haarlem : Gottmer, 2014)
Hoe ben jij ontstaan? Wat is de evolutietheorie en wie bedacht die? Waar komt het eerste levende wezentje op aarde vandaan? Hoe wordt een bacterie een vinvis? Vragen en antwoorden over evolutie. Wat is 'leven' precies? Hoe zijn de planten, dieren en mensen op aarde ontstaan? Hoe maak je iets levends uit een verzameling stoffen die net zo dood zijn als legosteentjes? Waarom zit een eenvoudige cel nog knapper in elkaar dan de ingewikkeldste robot? Waarom lijkt Jos Grootjes uit Driel op het slijmerigste wezen in de zee? En wat hebben zijn sokken daar in hemelsnaam mee te maken? Het zijn maar enkele van de vele grote vragen waar Gouden Griffelwinnaar Jan Paul Schutten een verhelderend en geestig antwoord op geeft. En al die antwoorden zijn ook nog eens schitterend geïllustreerd door Floor Rieder. Haar even grappige als mooie tekeningen brengen het wonder van het leven in beeld als nooit tevoren.
Leeftijd: 8+
Keywords: Evolutieleer