Integrale schuldhulpverlening : basisboek - Haster, Dick, ....- (Groningen : Noordhoff, 2013)
Het Basisboek Integrale schuldhulpverlening beschrijft de vormgeving en uitvoering van dienstverlening bij problematische schuldensituaties. Methodische- en juridische aspecten en de samenhang daartussen wordt behandeld. Het combineert theoretische inzichten en praktische toepassingen en biedt inzicht in alle facetten van dit brede werkgebied waardoor een ‘helikopterview' ontstaat. Bij het boek zit een unieke code die je toegang geeft tot digitale ondersteuning op de website behorend bij het boek. Zo haal je nog meer rendement uit je studie. In Basisboek Integrale schuldhulpverlening wordt inzicht geboden in de toepassing van kerntaken zoals preventie, belangenbehartiging en psychosociale hulpverlening in de praktijk. Het boek biedt grondige en actuele informatie over taken, rollen, methoden en technieken met betrekking tot materiële problematiek en dwingt de lezer zichzelf vragen te stellen. Onderwerpen zoals “wat mag” (ethiek, waarden en normen) en “wat moet” (drang of dwang) worden in samenhang met het praktisch handelen beschreven. Actuele ontwikkelingen zoals de effecten van de huidige financiële en economische situatie in Nederland op de problematiek maar ook op de aanpak ervan zijn in de inhoud verwerkt. De didactische vormgeving maakt het boek breed bruikbaar en passend binnen de moderne wijze van studeren.
Keywords: Hulpverlening en schulden; Schuldbemiddeling