Breuken, kommagetallen en procenten : een didactiek voor het basisonderwijs - Van Roy, Patrick, ....-; Harwijk, Ilona, ....-; Palmaerts, Ann, ....- (Leuven : Acco, 2014)
Breuken, kommagetallen en procenten, de zogenoemde rationale getallen, worden beschouwd als één van de moeilijkste wiskundige domeinen in de basisschool. Met dit boek willen de auteurs (toekomstige) leerkrachten met de nodige vakinhoudelijke en -didactische kennis wapenen. Zo kunnen ze op een doeltreffende manier inspelen op de voorkennis van leerlingen. In de didactiek rond rationale getallen staan drie pijlers centraal. Ten eerste ligt er een sterke klemtoon op misvattingen en leermoeilijkheden bij leerlingen, verder wordt een brede waaier aan concrete, schematische en abstracte voorstellingswijzen aangereikt, en ten slotte wordt er gewaakt over een sterke link met de dagelijkse klaspraktijk van het basisonderwijs. (flaptekst)
Keywords: Wiskunde -- Basisonderwijs